Clubavond: Verantwoord trainen voor beklimmingen in het hooggebergte

Donderdag 26 september 2019

Jan Danckaert maakte zijn eindwerk voor Trainer A over Alpinisme (VTS-gedeelte).
Tijdens zijn opleiding stelde hij voor zijn klimpartner een zes jarenplanning op om samen enkele toppen te beklimmen zoals de Daubenhorn, Matterhorn, Grand Combin en Pik Lenin. 
Hij heeft de training op hem persoonlijk toegepast en de resultaten vergeleken met vorige jaren. Dezelfde tocht gemaakt met vijf jaar verschil. Op 45 en op 50 jarige leeftijd. 
Aangezien de resultaten voor zich spreken wenst hij u zijn kennis in het kort over te dragen op deze clubavond en probeert hij ook praktische tips mee te geven. 
Enkele belangrijke onderwerpen die aangesneden worden zijn: lenigheid, conditie, kracht, mentaal, voedingssupplementen, zuurstoftransport, energieoverdracht, … 
Wie wil kan een memoriestick meebrengen indien hij op het einde van de voordracht graag een digitale kopie wenst van zijn twee eindwerken: 
Mentale training op hoog niveau & het opstellen van een meerjarenplan.

Datum: donderdag 26 september 2019 Uur: 20u00 
Locatie: lokaal Koninklijke roeivereniging, Kanodreef 1 - 9000 Gent (naast watersportbaan, thv sportcomplex GUSB) 
Inkom: gratis (leden Bergsport Oost-Vlaanderen, op vertoon lidkaart) - 3 € (niet-leden)

Klimschool KVB1 en KVB2

De data van volgende klimscholen zijn bekend voor de KVB1 en KVB2

Voor de KVB3 en KVB4 zijn de data en de massieven aangevraagd.
Maar we wachten op goedkeuring van het KBF. Eenmaal we ze hebben komen ze op de site.

Meer info en inschrijven kan via: klimschool@bovl.be
Bij aanvang van de eerste praktijkles moet je wel in orde zijn met het KBF-lidmaatschap. Meer uitleg krijg je natuurlijk op de theorieavond of eveneens te verkrijgen via bovenstaande link.

Clubavond: Reiscafé

Donderdag 28 november 2019

In tegenstelling tot de andere clubavonden, wordt deze avond gegeven door verschillende sprekers. Telkens korte voorstellingen over diverse onderwerpen.

Heb je een passie voor de natuur? Of wil je graag iets vertellen over een trektocht of een beklimming die je hebt ondernomen? Het hoeven géén spectaculaire ondernemingen te zijn. Gewoon jouw reisverhaal die je met anderen wil delen.

Laat het ons weten via clubavond@bovl.be. Uiterlijk tegen eind september zodat we de avond kunnen voorbereiden. Tijdsduur per voorstelling: 10 tot 15 minuten. 

Datum: donderdag 28 november 2019
Uur: 20u00
Locatie: lokaal Koninklijke roeivereniging, Kanodreef 1 - 9000 Gent (naast watersportbaan, thv sportcomplex GUSB)

Inkom: gratis (leden Bergsport Oost-Vlaanderen, op vertoon lidkaart) - 3 € (niet-leden)

Opgelet klimmers

La Grotte aan het Paradoumassief is tijdelijk gesloten door steenslaggevaar.
(bron KBF)

Leninpiek zomer 2020

In 2020 gaan we naar Tadzjikistan om de Ismail Samanipiek te beklimmen. Dit met een beperkte groep van 8 klimmers. Vanaf september 2019 is voorinschrijven mogelijk. Dan kunnen we starten met onderhandelen over de prijs met een lokale gidsen.

De top is de gemakkelijkste van de vijf zevenduizenders op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie die beklommen dient te worden voor het verkrijgen van de Sneeuwpanteronderscheiding.

Hou rekening met 25 dagen van huis zijn.