Al onze leden mogen terug zonder reservatie gaan klimmen op op de Belgische massieven.

Corona Virus

Communicatie 14/05/2020: Vanaf 18 mei mogen de regulliere sporttraining en -lessen in buiten lucht terug van start gaan. Helaas onder zeer strikte voorwaarden. Individueel klimmen is dus nog niet toegestaan op de Belgische massieven.

  • Onder de geldende voorwaarden is het onmogelijk om een klimschool KVB3 te organiseren. We hebben dan ook dit jaar moeten annuleren. De cursisten hebben een mail ontvangen met meer details.
  • Outdoor toprope of voorklimmen met ombouwen onder leiding van een club zou mogelijk kunnen zijn. We gaan hiervoor het nodige doen om jullie dit aan te bieden. Geef ons even de tijd dit administratief rond te krijgen.

Communicatie 07/05/2020: Tot zeker 18 mei 2020 blijft klimmen niet toegelaten.
Hierdoor dienen we de klimschool van 17 mei te annuleren.

Samen met het KBF werken we een regeling uit om het klimmen in de toekomst terug mogelijk te maken.

Communicatie 30/04/2020: De huidige maatregelen en de exitstrategie van de overheid staan het ons niet toe om op korte termijn de activiteiten te hervatten. Deze activiteiten werden geïmpacteerd:

  • Het boulderweekend wordt geannuleerd, de voorschotten die betaald werden, worden teruggestort
  • De zomerstage blijft onzeker, we blijven alles van nabij opvolgen tot er meer duidelijkheid is van alle overheden en partners.
  • Voor het eerste jaar klimschool (kvb3) wordt nog steeds naar een oplossing gezocht om deze op redelijke wijze te organiseren.
  • Het tweede en derde jaar klimschool (kvb3+ en kvb4) wordt uitgesteld tot 2021. De inschrijvingsgelden zullen worden teruggestort.

Communicatie 16/03/2020: We volgen de maatregelen van de veiligheidsraad en verplaatsen alle activiteiten tot 3 mei.
Communicatie 09/03/2020: Er is geen extra informatie.

Communicatie 02/03/2020: Wij volgen de nieuwe richtlijnen van de regering en stellen alle activiteit tot en met 19 april.
Aanpassingen:

  • Klimschool: het weekend van 28-29 maart wordt vervangen door een extra klimschoolweekend op 29-30 augustus.
  • Clubavonden: we zoeken een nieuwe datum voor de clubavond met Siebe Vanhee


Communicatie 26/03/2020: De tourski-stage voor gevorderden werd geannuleerd, de deelnemers werden op de hoogte gebracht. De terugbetaling aan de deelnemers zal eerstdaags gebeuren.
Alle voorgaande maatregelen blijven van kracht.

Communicatie 19/03/2020: Wij volgen de nieuwe richtlijnen van de regering en stellen alle activiteit tot en met 5 april.

Communicatie 12/03/2020: Gelet op het advies van de Klim- en bergsport federatie en de ingewonnen medische informatie heeft het bestuur van Bergsport Oost-Vlaanderen besloten alle activiteit tot einde maart op te schorten.

Wij zullen vanaf nu elke donderdag een update geven van de situatie.

Wij hopen op jullie begrip.